Direktlänk till inlägg 26 september 2016

Sammanfattning vad som hänt mellan 9-26 september

Av Alexandra & Mikael Clason Gustafsson - 26 september 2016 22:15

En tanke vi hade med bloggen var att dokumentera allt så vi när som helst ska kunna kolla och se tillbaka på hur denna resan varit. Nu har vi ju inte varit sådär flitiga med bloggandet vilket är väldigt synd. Känns som att vi fokuserat lite mer på Instagram då det är mycket smidigare. 

Därför har vi nu gjort så att vi skapat inläggen i efterhand vilket gör att vi kanske inte riktigt har med så mycket bakgrundsfakta och vad som kanske varit höjdpunkten för dagen, saker som arbetarna har frågat om, tips etc. 

Därför blir det mer bilder än text men jag hoppas ni har överseende med detta.

Har ni några frågor om vårt bygge så är det självklart bara att fråga på. Vi har haft otroligt mycket hjälp av andra prio 2 byggare samt andra husbyggare och det är vi grymt tacksamma för.


Nedan kommer ett gäng bilder från 9 september till 


9 September.

Dag 6.


  
Formen och en del cellplast är på plats, dräneringsbrunn delvis inkopplad.


12 September.

Dag 7.


 


 


 
Den 13 & 14 september var det mest aktivitet runt det andra huset som Alexandras farmor och farfar bygger.
De ligger 2 veckor efter oss i leverans så mycket görs såklart samtidigt. Nedan visar vi hur grävmaskinisten har höjt upp tomten med fyllet som låg på tomten i stora högar efter urgrävningen. Även ytterligare utläggning av cellplast har skett samt att de har påbörjat sätta fast "fästena" för vattenledningarna för golvvärmen.


15 September.

Dag 10.


 
Cellplasten är färdiglagd denna dag och gubbarna har fortsatt förbereda för golvvärmen, det som ser ut som svarta streck är alltså de här fästena som jag kallar det. :)


16 september.

Dag 11.


 
Grovplanering av uppfart och framsidan av huset. Här har dem grävt ur och lagt markduk samt fyllt upp med bärlager och paddat på det. Tanken är att vi kommer blanda med någon form av grus samt stenplattor/marksten framför huset och så blir det förmodligen ordentligt paddad grus framför garage. Även uppfarten till vägen börjar få till sin form.


19 september.

Dag 12. 

   
Denna dagen hände det en hel del. Dels blev golvvärme-ledningarna utlagda och armeringsjärnen kom på plats.

Nu är det betong som fattas! :) Sen har framsidan fått sig ett lyft och nu börjar man kunna se en bild av hur det kan komma att se ut även fast det är långt ifrån klart.20 september.

Dag 13.    
Resten av den veckan (21 till och med 26 september) var det dålig aktivitet hos oss och vi far faktiskt inte uppe på tomten och kollade läget så mycket då fokus var på det andra huset som för övrigt är ett Eksjöhus Prio 1. :)
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Diverse rör och makadam på plats. :)   8 September. Dag 5.         Här har vi en lycklig Liam. Jag har en liten förhoppning om att han ska kunna få åka med en dag när det passar grävmaskinisten. Det hade förgyllt hans dag.      ...

När vi idag efter jobbet åkte till tomten hade vår första leverans skett.   Bland annat kom cellplasten och kantformen för plattan mm. Tydligen blev det en omlastning då det är lite trångt för en fullstor lastbil med släp att komma fram till tomten...


Vad som hände 3e dagen på tomten är lite suddigt. Vi verkar inte ha dokumenterat till 100%    Vi tror att de påbörjade urgrävningen av den andra tomten samtidigt som vi hade väldigt många mer leveranser av grus och sten. Även uppfyllning av huset s...


Det kändes lätt lustigt att man i princip gick och väntade på att helgen skulle ta slut så man kunde åka till tomten och se hur långt dem kommit.  Det är en helt otrolig upplevelse egentligen att se sitt hus växa fram. Det går verkligen fort och va...

Idag hände det som vi gått och längtat efter jag vet inte hur länge. Ett gäng arbetare och en grävmaskin kom klockan 8 idag, 2a september.  Vi var där och tog emot dem och hade en genomgång med vår kontaktperson hos entreprenören och blev kvar i ...

Presentation


Välkommen till vår blogg där vi delar med oss av vår resa till ett nybyggt hus. Här kommer vi lägga upp allt som har med bygget att göra samt tips och idéer etc.
Vi är en barnfamilj på 4 st. som bygger vårt drömhus med Eksjöhus Prio Två.

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Eksjöhus prio två bloggar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se