Direktlänk till inlägg 10 augusti 2015

Besök av visningshuset!

Lördagen den 8 Augusti klockan 17:00 ganska exakt steg vi för första gången in i ett prio två från Eksjöhus.

Vi kom in ett ett helt nytt villaområde och vi börja leta bägge två redan i bilen. Till slut var vi framme och vi såg ju direkt vilket vi skulle och ville in till. 😍 Huset hade även den kulör vi vill ha, den lite äggvita (kan inte exakt kulörkod) 0502. Har märkt att nästan alla prio tvåare som valt den här kulören valt olika fabrikat. Jag tror vi kommer köra på Teknos vilket är standard.


Åter till visningen. När vi kommer in är det första man reagerar på ryggåstaket. Det ger ett väldigt luftigt intryck och man får en wow-känsla för det är både snyggt och lite lyxigt samtidigt som det känns modernt. Nu när vi har varit inne i ett prio två med ryggåstak är vi väldigt överens om att satsa på ryggåstak. I köket blev vi väldigt positivt överraskade över utrymmet det erbjöd. Vi hade förväntat oss ett litet mindre kök med färre förvaringsmöjligheter av någon anledning. De hade dessutom öppningen i mitten så man kommer in i köket från hallen med kyl och frys på var sin ände om öppningen, precis som vi vill ha.


Ett tips vi fick från ägarna var att se till så att lampkontakten som är tänkt att sitta ovanför köksbordet är centrerad vid köksfönstrena. En liten detalj som de störde sig på eftersom att enligt ritning såg det ut som att den var exakt i mitten av fönstrena. För övrigt hade de istället för Vedum och Miele, HTH och Electrolux som var standard när de byggde. De flyttade in vid midsommar förra året.

Dock var inte vitvarorna rostfria som standard då som det enligt vår säljare i vår region är nu.

Ett annat tips var att sätta ett extra eluttag alldeles vid spisen mot "kyl & frys sidan" som vi ska tänka lite mer på då det bara var två uttag runt köksbänken. Bar-delen som jag kallar det (mittemot spishällen) blev jag också positivt överraskad över. Trodde inte det skulle vara så bra med plats som det faktiskt ändå var. Bilderna jag sett på nätet har gett ett intryck av att det är tight med plats för benen och inte riktigt känts som en skön plats att hänga på. Just en bar-del i form av antingen så som det är i Prio två huset eller eller köks-ö har varit lite av ett krav från min sida. 


Stora badrummet kändes också rymligt även med hörnbadkar. Vi kommer definitivt köra på hörnbadkar då vi idag har två dagisbarn som även älskar att bada. Vi kommer köra på ett vanligt hörnbadkar utan några massage-funktioner. 

Lilla badrummet tyckte jag inte det fanns så mycket att orda om heller. Önskemål från bådas sidor är faktiskt högtalare i taket samt spottar i båda badrum. Finns det utrymme i kassan kör vi nog på det. Vi siktar också på spotlights i ryggåstaket i kök och v-rum samt även i fönster. 


I stora sovrummet hade de köpt in en egen garderob från Elfa med god förvaring längs "badrumsväggen" som snickarna hade "klätt in" med taklist så det såg integrerat ut. Detta gjorde de även med de garderober som fanns i sovrummen i barndelen vilket är en schysst detalj. De hade valt till en något finare list som de hade runt alla dörrar samt i tak. Också en detalj som man kanske inte tänker på men som är värt att tipsa om. 


På "TV-väggarna" hade han satt uttagen precis bakom TV-apparaterna så man slapp se alla kablar vilket ju är ett pluss. Jobbigt den dagen man vill möblera om bara. 😂 Tycker idén är smart så jag skriver ner den så den finns nedskriven.


Annat tillval jag har pratat mycket om är OSB-skivor som jag vill ha i alla väggar för lättare montering av diverse TV-apparater, hyllor, tavlor etc. Detta skulle inte kost många hundralappar sa vår säljare. 

Ett annat tillval jag börjat fundera över är digital termostater för lättare överblick i vardera rum.


Barnens allrum och sovrum var kanske de rum som var enligt våra förväntningar och där jag känner att det inte heller finns så mycket att ta upp. Förvaringen som ingår tror jag ärligt talat skulle räcka för våra barn men det kanske hade varit roligare och snyggare med något egetköpt från exempelvis IKEA. 


Helhetsintrycket var verkligen bättre än vad man vågat hoppats på och vi är nu väldigt säkra på att detta är huset vi verkligen vill bygga. Låt allt gå väldigt fort nu tack!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

En tanke vi hade med bloggen var att dokumentera allt så vi när som helst ska kunna kolla och se tillbaka på hur denna resan varit. Nu har vi ju inte varit sådär flitiga med bloggandet vilket är väldigt synd. Känns som att vi fokuserat lite mer på In...

Diverse rör och makadam på plats. :)   8 September. Dag 5.         Här har vi en lycklig Liam. Jag har en liten förhoppning om att han ska kunna få åka med en dag när det passar grävmaskinisten. Det hade förgyllt hans dag.      ...

När vi idag efter jobbet åkte till tomten hade vår första leverans skett.   Bland annat kom cellplasten och kantformen för plattan mm. Tydligen blev det en omlastning då det är lite trångt för en fullstor lastbil med släp att komma fram till tomten...


Vad som hände 3e dagen på tomten är lite suddigt. Vi verkar inte ha dokumenterat till 100%    Vi tror att de påbörjade urgrävningen av den andra tomten samtidigt som vi hade väldigt många mer leveranser av grus och sten. Även uppfyllning av huset s...


Det kändes lätt lustigt att man i princip gick och väntade på att helgen skulle ta slut så man kunde åka till tomten och se hur långt dem kommit.  Det är en helt otrolig upplevelse egentligen att se sitt hus växa fram. Det går verkligen fort och va...

Presentation


Välkommen till vår blogg där vi delar med oss av vår resa till ett nybyggt hus. Här kommer vi lägga upp allt som har med bygget att göra samt tips och idéer etc.
Vi är en barnfamilj på 4 st. som bygger vårt drömhus med Eksjöhus Prio Två.

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Eksjöhus prio två bloggar


Ovido - Quiz & Flashcards